© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τρεις νέες καινοτόμες δράσεις από το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου



Τρεις νέες καινοτόμες δράσεις από το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
 (Δείτε φωτογραφίες στο πρώτο από τα τρία βίντεο στο τέλος)

Τη Δευτέρα 7/3/2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση τον μαθητών-τριών σχετικά με το φαινόμενο  του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.
Η συζήτηση είχε ιδιαίτερη θέρμη, ενώ το υλικό που παρακολουθήσαμε μέσα από τις Νέες Τεχνολογίες μάς βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το σύγχρονο πρόβλημα και να προτείνουμε πιθανούς τρόπους επίλυσης.
Στη συνέχεια δόθηκαν ερωτηματολόγια στα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων, ώστε το σχολείο μας να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ειδική φόρμα μέσα από την οποία γονείς και μαθητές μπορούν να γράψουν ανώνυμα για ζητήματα σχετικά με το παραπάνω θέμα, ώστε το σχολείο  μας να έχει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης.
Στο τέλος ακολουθούν 2 βίντεο από δημιουργίες μαθητών προηγούμενων ετών σχετικά με το θέμα.

Την Πέμπτη 10/3/16 δεχτήκαμε την επίσκεψη ταχυδακτυλουργού. Ήταν η πρώτη επίσκεψη αντίστοιχου θέματος στο σχολείο μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Το διαδραστικό κομμάτι της παράστασης ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ μάθαμε και ένα μικρό κολπάκι που δε σας το λέμε όμως…

Τέλος, την ίδια μέρα η Ε΄& Στ΄ του σχολείου μας επισκέφτηκαν τυροκομείο της περιοχής, όπου παρακολούθησαν από κοντά την παρασκευή τυριού και μυζήθρας. Έτσι συνδυάσαμε τα σχετικά μαθήματα της ζύμωσης, της θερμότητας και της πυκνότητας με μία βιωματική δράση που σίγουρα ενίσχυσε τον βαθμό εμπέδωσης των πρότερων γνώσεών μας. Τέλος, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες,  δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε το δημιούργημά μας, αλλά και άλλα εκλεκτά εδέσματα συνοδευόμενα από τι άλλο, μα φυσικά από χορό...





Δείτε ακόμη: 

 Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ  

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις