© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ενημέρωση για την νέα οδηγία που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων



Ενημέρωση για την νέα οδηγία που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων



Οι ρυθμίσεις προστασίας δεδομένων για την αλλαγή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDPR) που ανακοινώθηκε από το 2016, τίθενται σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018. Αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική μεταστροφή της νομοθεσίας και αντικαθιστά τον νόμο περί προστασίας δεδομένων 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο οποίος και καταργείται.



Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου σέβεται τα προσωπικά δεδομένα, υιοθετεί και ακολουθεί τις καλές πρακτικές σύμφωνα με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων:


· Δεν πρόκειται ποτέ να μεταβιβάσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.



· Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ τα στοιχεία σας για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από αυτό που μας δίνετε συγκατάθεση (εκπαιδευτικό και πληροφοριακό περιεχόμενο).




· Μπορείτε να κάνετε οριστική διαγραφή τον μαθητών και μαθητριών από τα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) που διατηρεί το σχολείο μας, οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε ή να ζητήσετε να μην εμφανίζονται σε αυτά.



· Το διδακτικό προσωπικό δεσμεύεται να μη διαρρέει δεδομένα παντός τύπου που αφορούν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.




· Όλο το ψηφιακό υλικό και οι υπολογιστές του σχολείου μας είναι προστατευμένο με τα κατάλληλα αντιϊκά προγράμματα.



· Σε περίπτωση που υποπέσουν κακόβουλες ενέργειες χρήσης αυτού του υλικού από τρίτους και χωρίς την άδειά μας ενημερώνουμε αμέσως τους αρμόδιους φορείς, ώστε να τηρηθεί ό,τι προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία.




· Το σχολείο μας πρόσφατα βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο για τις πρακτικές ασφάλειας που ακολουθεί για δεύτερη φορά.





Κατεβάστε την αίτηση αποδοχής ΕΔΩ: https://docs.google.com/document/d/16p48P_Bg-c9R5ywWL8_Yy9f4XXjJ5FWi6sw6XGl1cl8/edit?usp=sharing

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις