© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Πολιτιστικό τριήμερο από το 2ο δημοτικό Σχολείο Καρύστου

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-18 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου παρουσίασαν στην τοπική κοινωνία της πόλης μας μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια πολιτιστικού τριημέρου.


Το Σάββατο 9 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης με τον δάσκαλό τους, κ. Μιλτιάδη Κοτζιάμπαση, παρουσίασαν στο Γιοκάλειο Ίδρυμα την ταινία «Ο πόλεμος των γενεών». Την ταινία απόλαυσαν μικροί & μεγάλοι, καθώς αναγνώρισαν στις σκηνές, που υποδύονταν οι μικροί ηθοποιοί, παρόμοιες καθημερινές τους στιγμές.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Αδελφότητας Καρυστίων , κ. Νανώ Σέρελη, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου.




Την Τετάρτη 13 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρουσίασαν στο Γιοκάλειο Ίδρυμα τη θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου. Η υπόθεση του έργου – το οποίο προβλήθηκε ως κινηματογραφική ταινία το 1948 στην Αθήνα με τον σπουδαίο ηθοποιό Βασίλη Λογοθετίδη – αναφερόταν στη ζοφερή περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Καυτηρίαζε τη διχόνοια και τον πολιτικό φανατισμό που ταλάνιζε τους Έλληνες την εποχή αυτή ενώ σατύριζε τη συνθήκη της «εθνικής αλληλοφαγωμάρας» όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο πρωταγωνιστής με πολύ χιούμορ, για να μεταδώσει το μήνυμα της ομόνοιας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση μιας ευτυχισμένης και ειρηνικής ζωής.


Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η παιδική λογοτέχνης κ. Αγγελική Βαρελλά, ο συγγραφέας κ. Βασίλης Τραϊφόρος και ο Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας κ. Γαβριήλ Παντιώρας.





· Την Πέμπτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου μας.


Στην έναρξη των εκδηλώσεων η κ. Αγγελική Βαρελλά εγκαινίασε τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που φέρει το όνομά της. Η ίδια σε κλίμα συγκίνησης είπε πως κάθε φορά που εγκαινιάζει μια βιβλιοθήκη αισθάνεται διπλά χαρούμενη , καθώς παρομοίασε την ενέργειά της αυτή με τα «θυρανοίξια», τον εγκαινιασμό ενός νέου ναού. Μια νέα βιβλιοθήκη είναι σαν ν’ ανοίγει μια θύρα, μια πόρτα στο φως του πολιτισμού.





Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα και αθλοπαιδιές.

Σε χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς που βοήθησαν στη μέχρι τώρα λειτουργία του σχολείου και ευχήθηκε η πρωτοβουλία τους να βρει μιμητές.


Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις