© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών 2019 και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και συνοδεία του Διευθυντή και Υποδιευθυντή, πήραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέρος στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών. 

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους τη διαδρομή ενός χιλιομέτρου στο κέντρο της Πρωτεύουσας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα το ομαδικό πνεύμα και τον σεβασμό προς τον συναθλητή-τριά τους. 









Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το "Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού" όπου παρακολουθήσαμε την καταπληκτική παράσταση : "Οι Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη".

Ένα διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη σε απόδοση και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. Πρωταγωνιστές σε έναν θίασο 11 εξαιρετικών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων ο Μέμος Μπεγνής και ο Νίκος Ορφανός.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1978 από την παιδική σκηνή του «Θεάτρου Έρευνας» και από τότε έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Χαρακτηρίζεται από την ευστροφία του, την απλότητα και το χιούμορ του. Τέσσερα έργα του Αριστοφάνη -«Ειρήνη», «Αχαρνείς», «Πλούτος», «Όρνιθες»- συνδιαλέγονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας στα μάτια των θεατών τα αιώνια και τόσο σύγχρονα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες και αφορούν: την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, τον ρόλο των συκοφαντών και των κολάκων στους κυβερνώντες, τον πόλεμο και την αγωνιώδη αναζήτηση των ανθρώπων για την ειρήνη και τέλος τον καταλυτικό ρόλο της κάθε μορφής εξουσίας στη διαμόρφωση των κοινωνιών και κατ’ επέκταση στη ζωή των ανθρώπων, με τη συνήθη «αριστοφανική προσέγγιση» της διακωμώδησης των κακώς κειμένων. Ο Δημήτρης Ποταμίτης δεν επέλεξε τυχαία αυτά τα τέσσερα έργα και κατάφερε στη διάρκεια μίας μόνο παράστασης να αναδείξει όλα αυτά τα καίρια και σύγχρονα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται ο Αριστοφάνης.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και θεωρούνται πια «κλασικά» στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας. Η παράσταση είναι διαδραστική και τα παιδιά έχουν ισχυρό λόγο και συμμετοχή. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 12 χώρες και διδάσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.





Οι φωτογραφίες και το βίντεο των μαθητών και μαθητριών έχουν ανέβει ύστερα από έγκριση και υπογραφή των γονέων-κηδεμόνων. 

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις