© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

    Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό της επετείου μέσα από σκετς και ποιήματα και τους συνόδευσαν οι μαθητές της Στ ΄τάξης με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

   Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Μίχας, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών.

    Ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστεί θερμά το Γιοκάλειο Ίδρυμα για τη φιλοξενία του και ιδιαίτερα την κ. Ζωζώ Γεωργίου για την πολύτιμη βοήθειά της, τους εκπαιδευτικούς κ. Βελισσαρία Τζαναβάρη, κ. Κωνσταντίνα Κουντουριανίδου και κ. Μίλτο Κοτζιάμπαση, που οργάνωσαν την εκδήλωση, τον κ. Ευάγγελο Καραμπίλα για τη βοήθειά του στο στήσιμο των σκηνικών ,  το Σύλλογο Γονέων και τους γονείς των μαθητών για τη στήριξή τους.


              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

    Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι μαθητές Γ ΄και Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Χαλκίδας, όπου και εκπόνησαν δίωρο πρόγραμμα με την ευθύνη του εκπαιδευτή κ. Πανταζή Ρούσσου. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Παναγιώτης Ελευθερίου και η δασκάλα κ. Μαρία Κερασοβίτη. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία από το ομώνυμο λογοτεχνικό βιβλίο « Ο μικρός Πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ , στον κινηματογράφο  «ΜΑΓΙΑ».



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 3

   
Την Τρίτη 29 Μαΐου το σχολείο μας είχε τη χαρά να δεχθεί τον Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Σπανό. Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους του σχολείου. Ακολούθησε συμβούλιο με την παρουσία του δήμαρχου της πόλης μας κ. Ραβιόλου, της Περιφερειακής Συμβούλου και Δασκάλας του σχολείου μας κ. Τσολάκη, του Σχολικού Συμβούλου της 5ης εκπ/κής Περιφέρειας κ. Παντιώρα , της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας  Εκπ/σης Δήμου Καρύστου κ. Χουντάση, και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.  Οι  υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή  για τη λειτουργία του σχολείου, την πρόοδο των έργων του νέου κτιρίου και τη συμμετοχή των μαθητών σε πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
    Την ίδια μέρα το σχολείο πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου οι οποίοι μας επισκέφτηκαν στα πλαίσια συμμετοχής  και  των  δύο  σχολείων στο  εκπ/κό   Πρόγραμμα  του   Υπουργείου   Παιδείας,
« Κάστρα και Πύργοι της Εύβοιας». Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές επισκέφτηκαν τα κάστρα της περιοχής μας, Μπούρτζι και Καστέλλο Ρόσσο και ξεναγήθηκαν  από την υπάλληλο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Καρύστου κ. Αθανασίου Ευαγγελία . Οι επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν με την ευκαιρία να δουν από κοντά τα κάστρα της περιοχής μας και αναχώρησαν με την επιθυμία τους να τους επισκεφτούμε κι εμείς στο μέλλον.
   Οι μαθητές του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καρύστου , σε συνέχεια του προγράμματος για την Ιστορία του σχολείου τους , για το οποίο και βραβεύτηκαν , επέλεξαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Κάστρα και Πύργοι της Εύβοιας» , με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας .

   Ο  Διευθυντής του σχολείου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Καρύστου , την  Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Γονέων για τη συνεργασίας τους  στις δράσεις τους σχολείου και στη φιλοξενία των μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αυλωναρίου καθώς και την κ. Ευαγγελία  Αθανασίου για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση των μαθητών και την υποστήριξη εκδηλώσεων του σχολείου μας επί σειρά ετών .

   

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις