© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου εργαστηρίων δεξιοτήτων για το Γ' 1 και το Γ΄ 2 στο πλαίσιο της συνεργασίας με το εκπαιδευτικό δίκτυο της Unesco.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση του δεύτερου κύκλου εργαστηρίων δεξιοτήτων για την τρίτη τάξη του σχολείου μας, με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας στο πλαίσιο της συνεργασίας με το εκπαιδευτικό δίκτυο της Unesco.

Τα εργαστήρια δομήθηκαν σε πέντε υποενότητες οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω:

Στην πρώτη ενότητα ήρθαμε σε επαφή με το παλιό σχολείο. Επισκεφτήκαμε το μουσείο σχολικής ζωής που εδρεύει στη σχολική μονάδα μας, υλοποιήσαμε μία δειγματική διδασκαλία, περιεργαστήκαμε τα παλιά βιβλία και τους παλιούς χάρτες και μπορέσαμε να νιώσουμε λίγο ότι αλλάζουμε εποχή.









Στο δίωρο εργαστήρι της δεύτερης ενότητας έγινε παρουσίαση και συζήτηση με τους μαθητές για τα κάστρα της πόλης μας μέσα από τις δικές τους εμπειρίες και πρότερες γνώσεις, πάνω στα κάστρα του τόπου μας.

 Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε απέναντι για να δούμε δια ζώσης το κάστρο Μπούρτζι που δεσπόζει στην παραλία μας και να βιώσουμε όσα συζητήσαμε και μάθαμε...















Στο τρίτο εργαστήρι επισκεφτήκαμε τη φρεγάτα Shtandart που ήταν το πρώτο πλοίο του στόλου της Βαλτικής της Ρωσίας. Η καρίνα της τοποθετήθηκε στις 24 Απριλίου 1703 στο ναυπηγείο Olonetsky κοντά στο Olonets με το διάταγμα του Τσάρου Πέτρου Ι και εντολές που εκδόθηκαν από τον διοικητή Aleksandr Menshikov.


Η επίσκεψη επίσης αφιερώθηκε και στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.








Στο τέταρτο εργαστήρι οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν ένα κολάζ φωτογραφιών με τα δύο σπουδαιότερα κάστρα του τόπου μας. Μέσα από τη διερευνητική μάθηση μπόρεσαν και ανακάλυψαν τις απαραίτητες πληροφορίες, τις ταξινόμησαν και τις τοποθέτησαν επάνω στο κολάζ σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Στο παρακάτω φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την πορεία υλοποίησης του εργαστηρίου.








Στο πέμπτο εργαστήρι μιλήσαμε και δημιουργήσαμε κολάζ για την αγροτική παραγωγή του τόπου μας και κυρίως για δύο από τα πιο παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας ανά τους αιώνες, το κρασί και το λάδι.













Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Γ΄ τάξη (2021-2022) : Κοτζιάμπασης Μιλτιάδης & Καραμήτσιου Αικατερίνη



Οι φωτογραφίες των μαθητών και μαθητριών έχουν ανέβει ύστερα από έγκριση και υπογραφή των γονέων-κηδεμόνων

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις