© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Ενδοσχολικές επιμορφώσεις 2022


Την Πέμπτη 3 Μαρτίου του 2022, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου ενδοσχολική επιμόρφωση από τον Προϊστάμενο του κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος Καρύστου, κύριο Ελευθέριο Σφυρίδη.


Το τρίωρο σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο κομμάτια, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σφυρίδη για την πολύ κατατοπιστική παρουσίαση. Στόχος μας είναι και παραμένει πάντα η πρόληψη των επικίνδυνων συμβάντων πριν αυτά εκδηλωθούν στον χώρο της σχολικής μονάδας.












Την Τρίτη 10 Μαΐου του 2022 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών το οποίο είχε διάρκεια τρεισήμισι ώρες. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό kids save lives ( https://kidssavelives.gr). Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών που αφορούν στην ανακοπή καρδιάς, στην πνιγμονή και στις περιπτώσεις επιληψίας.



Στις 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ρομποτικής τριών ωρών με δασκάλα που θα έρθει από την Αθήνα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Όπως προείπαμε και στον δείκτη που αφορά τους πόρους του σχολείου, φέτος το σχολείο μας εξοπλίστηκε πλήρως με οχτώ εργαστήρια ρομποτικής και τα αντίστοιχα tablet.





Την Τετάρτη 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί τρίωρο σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής από τη δασκάλα της μουσικής του σχολείου μας κ. Τσάνε Μαρκέλα.






Την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα υλοποιηθεί σεμινάριο διοίκησης σχολικής μονάδας διάρκειας τριών ωρών. Η επιμόρφωση θα χωριστεί σε τρεις υποενότητες. Η πρώτη θα αφορά το διοικητικό έργο, η δεύτερη θα αφορά το myschool και τη χρήση του και η τρίτη θα αφορά τον διαμοιρασμό και αποθήκευση αρχείων στο ψηφιακό νέφος (cloud). Εισηγητές θα είναι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του σχολείου.






Θεωρούμε πως ο στόχος της ενδοσχολικής επιμόρφωσης για 15 ώρες έχει επιτευχθεί. Ο δείκτης αξιολόγησης θα μετατοπιστεί από το 3 στο 4. Στόχος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στους παρακάτω άξονες:

Ασφάλεια σχολικής μονάδας

Πρώτες Βοήθειες

Διοίκηση Σχολικής Μονάδας

Διάχυση καλών πρακτικών

Εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις