© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Αποτίμηση του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες

     Μέσα από το μάθημα της φυσικής αγωγής βελτιώσαμε τη φυσική κατάσταση των μαθητών, καθώς και τις κινητικές και σωματικές ικανότητες τους. Στόχος μας είναι η άθληση να γίνει τρόπος ζωής. Επιθυμούμε να διαμορφώσουμε ισχυρούς χαρακτήρες που γεμάτοι εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους θα προσφέρουν αθλητικό έργο. 

    Μέσα από τα ομαδικά αθλήματα και τους βασικούς κανονισμούς, τον στίβο, τους παραδοσιακούς χορούς, τη μουσικοκινητική αγωγή, γυμναστήκαμε και μάθαμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά με όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μας. Εξερευνήσαμε νέες δυνατότητες, καθώς μέσα από ποικιλία παιχνιδιών μυηθήκαμε στον χώρο του αθλητισμού και της ψυχικής υγείας. 

Επιπρόσθετα προχωρήσαμε σε καταγραφή δεικτών σωματικής και κινητικής ανάπτυξης σε όλες τις τάξεις. Διοργανώθηκαν ενδοσχολικοί αγώνες στίβου καθώς και πρωτάθλημα αθλοπαιδιών. Τα αθλήματα που υλοποιήθηκαν ήταν το μπάσκετ και το χάντμπολ και αφορούσαν τα τμήματα από Τρίτη έως Έκτη τάξη. 


Οι μέθοδοι διδασκαλίας που αναπτύχθηκαν ήταν διάφοροι, ανάλογα με τον στόχο του κάθε μαθήματος. Αξιοποιήσαμε τις μεθόδους του παράγγελματος, της πρακτικής εξάσκησης, του αυτοελέγχου καθώς και της διαφοροποίησης στο βαθμό δυσκολίας. Ακόμη χρησιμοποιήθηκε και η μέθοδος της συγκλίνουσας εφευρετικότητας. 


Όλα μαζί συνετέλεσαν ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό συναισθηματικό κλίμα σε κάθε τάξη που έκανε τα παιδιά να γυμνάζονται, να μαθαίνουν το σώμα τους και να μαθαίνουν για τα αθλήματα.





















Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Βάϊα Ράρρα 2021-22

Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις