© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Επίσκεψη αρχαιολόγου στο σχολείο μας και εκπαιδευτική εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο Καρύστου στα πλαίσια της συνεργασίας με το δίκτυο της UNESCO.



Επίσκεψη αρχαιολόγου στο σχολείο μας και εκπαιδευτική εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο Καρύστου στα πλαίσια της συνεργασίας με το δίκτυο της UNESCO.



Στις 11 Απριλίου του 2022, το Γ΄1 και Γ΄2 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο στο Γιοκάλειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης της ιστορίας αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το δίκτυο της UNESCO. Μιλήσανε για τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου με την αρχαιολόγο και επισκέφτηκαν την αίθουσα με τα κυκλαδικά ειδώλια που έχουν βρεθεί στα Στύρα και σε άλλες κοντινές περιοχές.



Επίσης, επισκέφτηκε το σχολείο μας η αρχαιολόγος κυρία Μαρία Μητροπέτρου και μας μίλησε για την ιστορία των δρακόσπιτων, μας έδειξε βίντεο από τον νεολιθικό οικισμό που έχει βρεθεί στην περιοχή του Κατσαρωνίου και ο οποίος τώρα σιγά - σιγά έρχεται στο φως με τη βοήθεια της νορβηγικής αρχαιολογικής υπηρεσίας.



Τα παιδιά μάθανε για το πώς γίνονται οι ανασκαφές, για το πώς λειτουργούν οι αρχαιολόγοι και για την αξία της ιστορίας και των ιστορικών μνημείων ενός τόπου.

Οι φωτογραφίες των μαθητών και μαθητριών έχουν ανέβει ύστερα από έγκριση και υπογραφή των γονέων-κηδεμόνων.







Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις