© 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου 2007-2024

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Κυνήγι θησαυρού σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Καρύστου (δίκτυο UNESCO 2022-2023)

    Μέσα από τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 με θέμα «Δημιουργική Γραφή και Νέες Τεχνολογίες» και τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο του Οζ: Λέξεις, Ήχοι και Ψηφιακά Εργαλεία», διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως αφηγηματικά και εκπαιδευτικά εργαλεία, με αφορμή το παιδικό μυθιστόρημα Ο Θαυμάσιος Μάγος του Οζ (1900) του L. Frank Baum. Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές/μαθήτριες χρησιμοποίησαν μία σειρά ψηφιακών διαδραστικών εργαλείων μέσω Η/Υ, όπως το Make Beliefs Comix, σε συνδυασμό με συζήτηση, κατανόηση κειμένου και ασκήσεις δημιουργικής γραφής στην αγγλική γλώσσα. 

    Στο δεύτερο μέρος, με τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών ανοιχτής πρόσβασης που είναι διαθέσιμες σε φορητές συσκευές (tablet και κινητά τηλέφωνα), οι μαθητές/μαθήτριες δημιούργησαν το δικό τους κυνήγι θησαυρού που εστίασε σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Καρύστου, τα οποία και επισκέφτηκαν στη συνέχεια. Η διαδρομή αυτή είναι διαθέσιμη μέσα από τη διαδραστική εφαρμογή δι’ εντοπισμού (location-based) TurfHunt, όπου μαθητές/μαθήτριες από όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να δουν τις τοποθεσίες. 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με το δίκτυο της UNESCO στο οποίο έχει ενταχθεί το σχολείο από το 2021. 

Τη δράση διοργάνωσε ο Δρ. Βασίλειος Δεληογλάνης, ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας, εντεταλμένος διδάκτωρ (ακαδημαϊκός υπότροφος) του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι εισηγητές της δράσης, Βασίλειος Δεληογλάνης, Πασχαλιά Μυτσκίδου και Μαρία Βιργινία Τσικοπούλου, είναι μέλη της ερευνητικής ομάδας Πολυτροπικοί Πειραματισμοί (www.new.enl.auth.gr/multimodal/) που συντονίζει η Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη δράση έλαβαν μέρος 9 παιδιά από την Ε’ και Στ’ Δημοτικού με την εποπτεία του Υποδιευθυντή του σχολείου μας, κ. Κοτζιάμπαση Μιλτιάδη.

Οι φωτογραφίες έχουν ανέβει ύστερα από έγκριση και υπογραφή των γονέων και κηδεμόνων. Αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου και απαγορεύεται αυστηρά με οποιονδήποτε τρόπο ο διαμοιρασμός τους ή η χρήση τους, χωρίς πρότερη άδεια από τη διεύθυνση του Σχολείου.



















Συνολικές προβολές σελίδας

eSafety

Ντοκιμαντέρ: Επαγγελματικές ευκαιρίες στην Κάρυστο

Ντοκιμαντέρ: "Κάρυστος 1821"

Ο Πόλεμος των Γενεών (Ταινία)

O Mορμόλης (Ταινία }

Θεατρικές παραστάσεις